داستان روور

داستان روور

Rover اسم مریخ‌‌نوردی هست که ناسا سال ۲۰۲۰ اونو برای کاوش سیاره مریخ فرستاد. ما توی این نوشته به جای Rover مینویسیم: “روور”!

اما چرا روور اینقدر مهمه: هم برای دنیا هم برای ما؟ اول از همه باید بگیم که فاصله بین مریخ و زمین خیلی خیلی زیاد هست و برای کنترل فرود روور روی مریخ نیاز بود مجموعه‌ای فرامین از زمین بهش ارسال شه، اما همین فاصله زیاد باعث می‌شد اونقدر فرامین با تاخیر به روور برسن که عملا نمیتونست بدرد روور  بخوره. بنابراین ناسا نوعی هوش مصنوعی پیشرفته با همکاری شرکت بوستن داینامیکس توسعه داد تا به کمک این هوش روور بتونه مستقل از فرامین زمینی ابتدا محیط و شرایط جو مریخ را برای فرود تحلیل کنه و یاد بگیره چطوری فرود بیاد و سپس از چیزی که یاد گرفته برای طی مسیر پر استرس فرودش روی مریخ استفاده کنه.

خوشبختانه این تکنولوژی روور خیلی عالی کار کرد و تونست با موفقیت و مستقل از فرمانهای زمینی روور را روی دهانه جِزیرو که محل فرود از قبل تعیین شده روور بود، فروود بیاره!

اما موضوع به اینجا خاتمه پیدا نمی‌کنه! علاوه بر اینکه روور به ابزارهای متععدی برای شناخت مریخ مجهز شده بود، همراه خودش یه پرنده به نام نبوغ را به مریخ آورده بود و جالب اینه که نبوغ هم به نسخه‌ای مشابه از هوش مصنوعی روور مجهز شده بود و با کمکش تونست ابتدا محیط پیرامونیشو برای پرواز تحلیل کنه و یاد بگیره که چطور پرواز موفقی داشته باشه!

خوب حالا میدونیم که چرا روور برای دنیا اینقدر مهم بود! روور اولین تلاشی بود که تونست هوش را مستقلانه به خارج از کره زمین منتقل و تکثیر کنه و این برای ناسا و دانشمندانش و دنیا نوعی حرکت انقلابی به شمار میره!

حالا چرا ما اسم محصول جدید آهارینو را روور گذاشتیم! واقعیت اینه که وقتی میخواهیم تصمیم اینمدلی بگیریم همه‌ی بچه‌های تیمو جمع و شروع به طوفان فکری می‌کنیم. بچه‌ها ایده‌های مختلفو راجع به موضوع با هم به اشتراک میزارن و بعدش طی یک تا سه جلسه تصمیم نهایی گرفته میشه. نام روور پیشنهاد تیم نرم‌افزار بود چون اونها خیلی به هوش مصنوعی و … علاقه داشتن!

وقتی محصولی را برای تولید و توسعه انتخاب می‌کنیم فیلتر‌های سخت‌گیرانه‌ای براش اعمال می‌کنیم. اگه محصول یا ایده بتونه از این فیلتر ها عبور کنه قطعا برای تولیدش اقدام می‌کنیم. یکی از مهمترین و اصلیترین فیلتر‌هایی که داریم اینه که تولید و توسعه محصول مورد نظر چقدر میتونه به ارتقا دانش هاست شده توی مجموعه کمک کنه، البته که منظور از این دانش صرفا دانش فنی نیست.

تولید و توسعه مجیک کلیپس برای آهارینو ارتقا دانش مارکتینگ و ارتقای قدرت رقابت با محصولات چینی و واردکنندگان را داشت. واقعیت اینه که آهارینو اهرم‌های سنگینی برای مقابله با واردات در اختیار داره اما استفاده از این اهرم‌ها بنظر ما پاک کردن صورت مسئله هست. چرا که از یک طرف بکارگیری این اهرم نمیتونه به شکل گیری بازار آزاد کمک کنه و از طرف دیگه نمیتونه نگرش وارد‌کننده را تغییر بده. بنابراین ما در آهارینو تصمیم گرفتیم محصولی تولید کنیم تا توان صنعت و دانش بومی را به بازار ارائه کنیم و مشتری و مصرف‌کننده تصمیم گیرنده نهایی باشه. با این انتخاب معتقدیم راه برای جهانی شدن محصولات آهارینو هموارتر خواهد شد.

همونطوری که روور برای ناسا تونست انقلابی در حوزه هوش (مصنوعی) ایجاد کنه، انتخاب روور بعنوان محصول بعدی آهارینو هم اونقدر دست‌آوردهای فنی، مارکتینگ و… برای مجموعه داره که نهایتا توی جلسه طوفان فکری تیم آهارینو تصمیم گرفت نام محصول جدیدشو روور بزاره. روور نسل جدید صابون‌های خیاطیه که با کیفت و بسته‌بندی فراتر از انتظار مشتری تولید و به بازار ارائه میشه.

پست قبلی

پیام بگذارید